НОВА ГОДИНА в СЪРБИЯ
Описание

1 ден: Варна – Бургас – Пловдив – София – Ниш – Белград

Отпътуване вечерта от Варна /ул. Антим I в 21:00ч./; от Бургас /бензиностанция ОМВ Метро в 23:30ч./, от Стара Загора/бензиностанция Лукойл в 01:30ч./, от Пловдив/бензиностанция ОМВ, бул. Дунав в 02:40ч./, от София /бензиностанция ОМВ Захарна фабрика – бул. Сливница в 04:30ч./. Нощен преход.

2 ден: Белград

Рано сутринта преминаване на ГКПП Калотина. Преди обед пристигане в Белград. Туристическа програма в сръбската столица с местен екскурзовод /с допълнително заплащане/: Президентството, Площад „Теразие“, „Свети Сава“ – най-големия православен храм на Балканите, издигнат в чест на Свети Сава – основоположник на сръбската православна патриаршия, „Скупщината“, където се помещава Парламента, площада на Републиката, пешеходната улица "Княз Михайлова", крепостта Калемегдан, издигаща се над мястото, където се срещат реките Сава и Дунав с красив панорамен изглед към столицата.Тук Васил Иванов Кунчев получава прозвището Левски след прословутия му лъвски скок над един ров. Свободно време за разходка и посещение на знаменитата улица Скадарлия – бохемският район на сръбската столица с култовите белградски кръчми. Настаняване в хотел следобяд. Нощувка.

3 ден: Нови Сад и Сремски Карловци

Закуска. Екскурзия до Сремски Карловци и Нови Сад. Сремски Карловци е сръбски град в област Войводина, известен като духовното сърце на Сърбия. В миналото градът на няколко пъти е бил арена на ключови за балканската страна събития, а днес е интересна туристическа дестинация. Историята на града започва от римско време и преминава през периоди на влияние на унгарски фамилии, османски нашественици и австрийско господство, когато е превърнат в духовен, културен и политически център. Тук е подписан мирният договор между Османската империя и Свещената лига и тук за първи път са използвани кръгли маси за международни политически преговори. Днес градът е седалище на Сремската епархия и е лятна резиденция на сръбския патриарх. Пешеходна разходка и разглеждане на забележителностите –Резиденцията на патриарха –монументална сграда от 19в., Православната църква „Св.Николай“, Кметството, фонтан „Четирите лъва“, Панорамата и др. Посещение на Нови Сад – вторият по големина град в Сърбия, разположен по бреговете на река Дунав и столица на област Войводина. Често е наричан „градът на падащите мостове”, защото мостовете над реката са разрушавани 11 пъти, последният от които през 1999 г. при бомбардировките на НАТО. Разходка до Петроварадинската крепост – най – впечатляващият архитектурен паметник на града – издигната от австрийците, за да се защитават от турските набези – лабиринт от подземни галерии с дължина 16,5 км на четири нива, многобройни сводове, куполи, бойници и 13 порти, няколко века служила за отбрана на Хабсбургската империя от нападенията на Османската империя – архитектурен шедьовър с лабиринт от тунели на четири нива. Крепостта е свързана с името на българският възрожденец Любен Каравелов, който е живял и творил в Нови Сад и е бил затворен в крепостта за осем месеца по обвинение за съучастничество в убийството на сръбския княз Михайло Обренович. Връщане в хотела. Подготовка за Новогодишна вечер.

v ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с богато меню, алкохолни и безалкохолни напитки, музика на живо, танци и празнично настроение.

Нощувка.

4 ден: Белград – Ниш – София – Пловдив – Стара Загора – Бургас – Варна

Закуска. Отпътуване за Ниш – родния град на римския император Константин Велики, едно от най-старите селища на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. Основан от келтите през трети век преди Христа, разположен на река Нишава и от древни времена е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Кратък престой за разходка. Отпътуване за България. Пристигане в София следобед, във Варна – късно вечерта.

Цени

Цената включва:

  транспорт с туристически автобус;

 пътни и туристически такси;

  2 нощувки със закуски в хотел 4* в Белград;

  ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с богато меню, алкохолни и безалкохолни напитки, музика на живо;

  посещение на гр. Ниш;

  представител на фирмата – организатор.

   

Цената НЕ включва:

  панорамна обиколка на Белград с местен екскурзовод – 10 евро;

  екскурзия до Нови Сад и Сремски Карловци – 20 евро, при минимум 20 човека;

  медицинска застраховка при пътуване в чужбина за лица над 65 год. – 8 лв.;

  доплащане за единична стая – 105 лв.

  застраховка „Отмяна на пътуване“ – при запитване.

  Горивна такса /при драстична промяна в цената на горивата/.

Още информация

Информация:
 Обявената цена е на човек настанен в двойна/тройна стая и е валидна при група от минимум 40 човека.
 Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 40 туристи.
 Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.ü Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.
 Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.
 
Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители /оригинал + копие/.
Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.
Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.