Круиз по Нил, Египет - Кайро, Хургада и нощувка във влак от София
Описание

Ден 1

22.04.2023 Кайрo

Среща на летище София и изпращане от представител на туроператора. Отпътуване с чартърен полет за Кайро. Кацане на летище Кайро в 10:30 ч. Посрещане от фирмата партньор и трансфер до избрания хотел. Настаняване в хотела след 14.00ч. Свободно време.

1. Възможност за допълнителна екскурзия - Вечерен круиз по река Нил с вечеря и ориенталско шоу (срещу доп. заплащане).

2. Възможност за допълнителна екскурзия - Вечерно шоу - Звук и светлина на Египетските пирамиди в Гиза (срещу доп. заплащане).

Ден 2

23.04.2023 Кайро и нощувка във влак Кайро - Луксор

Закуска. Освобождаване на хотела. Следва туристическа програма и обиколка на Пирамидите в Гиза и Египетския музей. От площадката в Гиза ще се насладите на гледка към мегаполиса Кайро. Няма да пропуснете и срещата с внушителната статуя на Сфинкса. Обяд. Посещение на Историческия музей в Кайро, който съхранява множество скъпоценни експонати от епохата на древната египетска цивилизация. Там се намира и залата с мумиите на някои от най-известните фараони. В музея са изложени повече от 12 000 артефакта от всички периоди на египетската история. 

Отпътуване с влак за Луксор. Вечеря във влака. Нощувка във влака. Пътуване за Луксор.


Ден 3

24.04.2023 Луксор

Закуска. Туристическа програма по източното крайбрежие на Нил с посещение на храма в Луксор, разположен върху останките на древна Тива. Големият храм в Луксор, издигнат от Рамзес II. Отпътуване за Карнак. Това е най-големият религиозен комплекс в света, който представлява своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Обяд. Свободно време на кораба. Вечеря.  Нощувка в Луксор.

Ден 4

25.04.2023 Луксор - Едфу

Закуска. По желание и предварителна заявка разходка с балон над западния бряг на река Нил (при подходящи метеорологични условия) и срещу допълнително заплащане.

Отпътуване към западния бряг на Нил. Посещение на комплекс от царски гробници и погребални храмове от Новото царство. Разглеждане на Долината на царете, където се намират 62 гробници на фараони, една от които е на Тутанкамон открита през 1922 г.; изумителният храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия; колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналият фараон Аменхотеп III. Разположени са в Тиванския некропол, близо до днешния град Луксор.

Свободно време на борда на кораба. Отплаване в посока Едфу.

Вечеря и нощувка на кораба в Едфу.

Ден 5

26.04.2023 Асуан

Закуска. Посещение на храма в Едфу, посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Вероятният период на строежа му е при Птолемеите между 237 и 57 пр. Хр. Надписите върху стените му предоставят важна информация за езика, митологията и религията по време на гръко-римския период в Древен Египет. Връщане на борда на кораба. Обяд. Отплаване за Ком Омбо. Разглеждане на храма в Ком Омбо. Построен е в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите, и представлява необичаен двоен храм, посветен на Собек - бог на крокодилите, и на Хароерис – бог на соколите.

Свободно време на борда на кораба. Отплаване в посока Асуан

Вечеря и нощувка на кораба в Асуан.

Ден 6

27.04.2023 Асуан

Закуска. Туристическа програма в района на Асуан - най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Обиколката ще започне от Високата стена (High Dam) на язовир „Насър“. Високата стена е разположена на 7,3 km над завършената през 1902 година и неколкократно реконструирана Ниска стена, като увеличава значително обема на образувания от тези 2 стени язовир „Насър“. Основното предназначение на Асуанските язовирни стени е да ограничат язовира, чрез който да се регулира неравномерното течение на река Нил, предотвратявайки ежегодните разрушителни наводнения и създавайки запас от вода, която да се използва в земеделието при засушливи периоди. Обяд. Туристическата обиколка продължава с разглеждане храма на Изида. Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз.Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Следва посещение на недовършеният обелиск. Недовършеният обелиск е сред най-големите, създадени в древността. Висок 42 метра и тежащ почти 1 200 тона, този великолепен паметник никога не е видял дневна светлина. Проектът е изоставен, заради появила се пукнатина в камъка. В наши дни недовършеният обелиск може да се види в скалата, в която е бил изсечен. Днес този ценен исторически артефакт е част от музей на открито. Обяд.

Възможност за допълнителна екскурзия с посещение на ботаническата градина в гр. Асуан и автентично Нубийско селище. Отпътуване с традиционна египетска лодка флука с голямо платно. Плаване по река Нил и достигане до ботаническата градина на гр. Асуан. Разглеждане на ботаническа градина. Отплаване с моторна лодка по река Нил и достигане до Нубийско селище. Връщане обратно на кораба с моторната лодка.

Освобождаване на каютите.  Отпътуване с автобус за Хургада.

Пристигане късно вечерта в Хургада. Вечеря и нощувка.

Ден 7

28.04.2023 Хургада

Свободно време за плаж и почивка  в Хургада или включване в допълнителни екскурзии в Хургада. (срещу заплащане)

 

Ден 8

29.04.2023  Хургада – София

Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите. Трансфер до летището в Хургада. Отпътуване за България в 16:30 ч. с директен чартърен полет. Кацане на летище София в 19:10

Полетна информаци


Заминаване: 08:00 София - 10:30 Кайро
Връщане: 16.30 Хургада - 19:10 София
Тип самолет: Boeing 733
Адрес на авиокомпанията: гр. София, бул."Брюксел" №1
Авиокомпания: България ер

Цени

В цената се включва:

 • Самолетен билет за Чартърен полет София - Кайро/Хургада - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. Ръчен
 • Изпращане на летището от представител на TO
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в The Oasis Hotel Pyramids 4*  Sonesta 5*, Le Meridien Pyramids Hotel & Spa 5* (или подобен) в Кайро
 • 1 нощувка на база закуска и вечеря в спален влак от Кайро до Луксор 
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5* от Луксор до Асуан на компанията M/S Chateau Lafayette
 •  2 нощувки на база all inclusive в хотел PYRAMISA BEACH RESORT 5* / AMARINA ABU SOMA RESORT 5*/ CARIBBEAN 5*  (или подобен) в Хургада
 • Посещение на пирамидите в Гиза, статуята на Сфинкса и Историческия музей в Кайро / включен обяд, трансфери, входни такси /
 • Описаната туристическа програма - храма на Изида и Незавършеният обелиск в Асуан, храмовете в Ком Омбо и Едфу; храмовете в Луксор и Карнак; Долината на царете и храма на Хатшепсут
 • Обслужване на български език на място

В цената не се включва:

 • Такса гориво (виж забележката по- долу)
 • Входни такси за гробницата на Тутанкамон (около 250 EGP); за Хеопсовата пирамида (около 360 EGP)
 • Напитки на борда на круизния кораб
 • Бакшиш за целия престой (заплаща се задължително на място)
 • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 50 лв
 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 35 лв
 • Допълнителна екскурзия  до Абу Симбел, посещение на Нубийско селище, полет с балон в Луксор и екскурзиите в Хургада

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ  ПО КАМПАНИЯ „ПЛАТИ ДЕПОЗИТ 30 % ПРИ ЗАПИСВАНЕ“  за резервации, направени до 15.03.2023.

ЗАБЕЛЕЖКА

Посочената обща стойност на почивката е валидна само при закупуване на самолетен билет и ползване на свързани туристически услуги. При закупуване само на самолетен билет, цената на същия е съгласно обявената към датата на заплащането.

1. Плащания:
1.1 Първи депозит в размер на 30 % от общата цена на туристическия пакет - при записване.
1.2 Втори  депозит в размер на 20 % от общата цена на туристическия пакет - до 60 дни преди датата на пътуване
1.3 Доплащане на пълната сума до 25 дни преди датата на пътуване.

2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да прекрати договора за туристически пакет по всяко време преди изпълнение на настоящия Договор.

2.2   Когато Потребителят/Пътуващият прекрати договора съгласно т. 2.1 , той дължи стандартна такса за прекратяване на договора, изчислена въз основа на момента, в който се прекратява договорът, както следва:

 • ако прекратяването е направено до седмия работен ден след сключването на Договора и в случай, че договорът е сключен повече от 30 дни преди датата на отпътуване, таксата за прекратяване е в размер на таксата за резервация – 50 лева на човек.
 • За всяка промяна след първоначалното записване се удържа такса в размер на 50 лв.
 • При отказ от пътуване след указания срок до 7 работни дни след резервация, се прилагат условията по Договора за туристически пакет.
 • Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на пътуване".

Минимален брой участници за осъществяване въздушния превоз: 100.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПРИ РЕЗЕРВАЦИИ С ВКЛЮЧЕНИ ОТСТЪПКИ ЗА ХОТЕЛСКО НАСТАНЯВАНЕ,  ПРОМОЦИИ И ОФЕРТИ В ПОСЛЕДНАТА МИНУТА:

 • При резервации с включени отстъпки за хотелско настаняване, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

Плащанията се извършват в лева, в брой, с карта или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:
а) 20 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;
б) 7 дни преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;
в) 48 часа преди започването на изпълнението на основната и допълнителни услуги - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца от датата на връщане.

Още информация

Допълнителни услуги