ВЕЧНО ЗЕЛЕНИЯТ ОСТРОВ ТАСОС
Описание

Ден 1: Отпътуване от Русе /на 29.06. в 20:00ч./, от Шумен /на 29.06. в 21:30ч./, от Варна /на 29.06. в 23:30ч. – ул. Антим I/, от Бургас /бензиностанция ОМВ до Метро в 02:00ч./ по маршрут Свиленград – ГКПП Кап. П. Войвода. Спирка при Порто Лагос, уникално разположен на брега между живописен залив на Егейско море и обширното солено езеро – лагуна Вистонида. В езерото и крайбрежните лагуни край селището обитават различни видове птици – розово фламинго, пеликани, лебеди и други морски и сладководни птици. В близост до Порто Лагос се намира и манастирът „Св. Никола“, изцяло построен във водата и църквата „Успение Богородично” с чудотворната икона – копие на Ватопедската Богородица Пантанаса, разположени на две островчета в езерото, сякаш плуващи в него. Мястото тук е повече от всякога посещавано след чудото с явяването на Богородица през август 2005 г. Достъпът до манастира е осигурен чрез дълъг пешеходен дървен мост. Отпътуване с ферибот от Керамоти за о-в Тасос. Настаняване в хотел. Нощувка.

Ден 2: Закуска. Панорамна обиколка на съкровищата на остров Тасос – вечно зеленият остров, истинска скъпоценност за Гърция – с богата история и археологически находки, пръснати на цялата територия. Туристическа програма – посещение на манастира „ Св. Архангел Михаил”, пешеходна разходка в столицата Лименас – крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета, романтични заливи и градини с маслинови дървета. Посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на процеса на придобиване на крайния продукт и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и маслини. По желание Гръцка вечер с традиционни ястия и атрактивна фолклорна програма. Нощувка.

Ден 3: Закуска. При подходящи условия възможност за целодневен круиз /допълнително заплащане/ с включени брънч, обяд и напитки – кафе, чай и безалкохолна напитка или чаша вино. Спирки за плаж, гмуркане, плуване на екзотични заливчета. Незабравимо преживяване предоставящо възможност за един различен поглед към острова и неговите забележителности.

Нощувка.

Ден 4: Закуска. Отпътуване с ферибот за Керамоти. Спирка и разходка в Александруполи. Отпътуване за България. Пристигане в Бургас и Варна вечерта, в Шумен и Русе – късно вечерта.

Цени

Цената включва:
  транспорт с лицензиран туристически автобус;
  3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* на о-в Тасос;
  Пътни и фериботни такси;
  посещение на Александруполи и Порто Лагос;
  обиколка на остров Тасос;
  посещение на манастир „Св. Архангел Михаил“;
  посещение на фабрика за производството на зехтин;
  Посещение на работилница за сребърни бижута;

  представител на туроператора.
 
Цена не включва:
  целодневен круиз – 30 евро на човек; 25 евро за деца до 11 год.
  Гръцка вечер – 25 евро; 18 евро за деца до 11 год.
  медицинска застраховка – за лица до 65 год. – 5 лв; за лица над 65 год. – 8 лв.
  общинска такса – 1 евро/вечер;
  настаняване в единична стая – 120 лв.
  Отпътуване от Русе, Силистра – 30 лв., от Разград, Шумен – 15 лв.
 
Информация:
 Обявената цена е на човек настанен в двойна /тройна стая и е валидна при група от минимум 35 човека.
 Всички допълнителни екскурзии и мероприятия, които не са включени в пакетната цена се реализират при мин. 20 туристи.
 Круизът се провежда при подходящи метеорологични условия.
 Пътуването като цяло не е подходящо за хора с ограничена подвижност.
 Желание за комбиниране и настаняване в стая с друг човек от групата се заявява предварително и се извършва само при съществуваща възможност т.е ако има подходящ човек. Туроператора не поема отговорност в случай, че в групата няма подходящ човек и комбинацията не е възможна.
 Резервация се счита за актуална при внасяне на депозит – 30% от пакетната цена и доплащане на остатъка до 15 дни преди датата на отпътуване.
 Срок за уведомление при недостатъчен брой туристи: 7 дни преди датата на отпътуване.

Още информация

Необходими документи: валидна лична карта или международен паспорт; за деца до 18 г., пътуващи с един или без родител – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (оригинал + копие).

Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за страната. Програмата е предварителна и туроператорът си запазва правото на актуализация и промяна в цените при по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите, валутните курсове, както и в последователността на допълнителните мероприятия в зависимост от възможността на местните екскурзоводи и при други независещи от туроператора обстоятелства.

Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” за покриване на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.