остров Джерба - EL MOURADI DJERBA MENZEL 4*
Описание

Програма:

Ден 1. Отпътуване с чартърен полет София-Джерба-София. Кацане на летище Джерба в Тунис и

посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване в

хотела. Нощувка.

Ден 2 – 7. Свободни дни за плаж или по желание включване в допълнителни екскурзии, които

се предлагат по програмата.

Ден 8. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Джерба в обявения час. Полет ДжербаСофия.

Цени

Пакетните цени включват:

• Чартърен полет София - Джерба - София с включени летищни такси и багаж до 20 кг. чекиран и до 7

кг. ръчен

• Трансфер летище - хотел - летище

• 7 нощувки в хотел по избор на съответната за хотела база изхранване

• Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)

• Изпращане на летището от представител на TO

• Обслужване на място от представител на местната фирма партньор (при пътуване в чужбина)

• Обслужване на български език на място

Пакетните цени не включват:

• Такса гориво (виж забележката по- долу)

• Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв.

• Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 80 до 85 г. - доплащане 20 лв.

• Застраховка "Отмяна на пътуване" (виж условията по- долу)

• Допълнителните екскурзии, извън пакетните цени, посещенията на туристически обекти и входни

такси

• Туристическа градска такса.

Още информация

Полетна информация:

Заминаване: SOF 12:00 - DJE 12:30

Връщане: DJE 13:30 - SOF 17:30

Авиокомпания: ALK Airlines

Посочените часове са в местно време. Продължителността на полета е около 2 часа. Часовата разлика между България и Тунис е два часа.

*Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.

Информация за допълнителните екскурзии:

• Всички допълнителни екскурзии се извършват от местен лицензиран екскурзовод с превод на български от наш представител.

• Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на посещаваните обекти.

• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително от България, не по-късно от 20 дни преди датата на пътуване.

• Минимален брой записани туристи за осъществяване на екскурзиите: 10 човека.

1. Двудневен класически тур на Сахара с включено джип-сафари и пълен пансион

Тази екскурзия ще Ви запознае с уникалните природни пейзажи в южната част на Тунис, където територията се „владее“ от пустинята Сахара. Тя представлява 40 % от площта на тази северноафриканска

страна и е задължителна спирка за всеки чуждестранен посетител. Вълнуващото пътуване започва с главният оасис в Северна Африка – Чебика, където растат около 150 хиляди финикови палми, познати като „хлябът на пустинята“. Те са известни, като феникс, тъй като след смъртта се възраждат с помощта на корени. В пустинните местности на Северна Африка и Близкия изток палмата е била основен източник на храна в продължение на хилядолетия. Пътешествието продължава с традиционно джип-сафари в пустинята – неизменна част от екскурзиите до Сахара. Няма да пропуснем и загадъчните явления, познати като „миражи“. Този естествен оптичен феномен е природно явление, при което слънчевите лъчи се пречупват различно създавайки илюзия, която може да бъде заснета с камера или фотоапарат. Неизменна част от това приключение е и Шот Ел Джерид – най-ниската точка в страната и най-голямото солено езеро в Сахара. Ще посетим и Татауин, за да „срещнем“ героите от Междузвездни войни. Нощувка. Сутринта ще започне с невероятния изгрев. И за да се почувствате, като истински номад, ще яздите камила в Дуз по безкрайните дюни. Пътуването ще завърши с Матмата, където ще видим как местното берберско население все още живее в т.нар. пещерни къщи.

Цени:

от Джерба – 113 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 69 евро

от Зарзис – 115 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 71 евро

 * Настаняване в единична стая, наем на АТВ (45 - 60 TND) и езда на камила (15 евро) се заплащат допълнително.

2. Еднодневна екскурзия до Матмата и Дуз с включен обяд без напитки, езда на камила и среща с троглодитите.

Остров Джерба има огромно предимство пред континенталната част на Тунис. Неговото местоложение Ви възможността да посетите Сахара за един ден, да яздите камили по дюните на голямата пустиня, да посетите местните бербери, да опитате любимият кускус и да рагледате Дуз. Матмата е берберско селище в

южната част на Тунис. Намира се между Шот Ел Джерид и залива Габес. И до ден днещен част от местното население живее в традиционните подземни структури и къщи, наречени троглодити. До 1969 година се смятало, че тук живеят единствено и само скитащи номадски племена, без постоянно население. След обилни дъждове, които продължават повече от 20 дни, голяма част от пещерните домове на берберите са наводнени и разрушени. Това е причината да се построят надземни помещения, а част от подземните да бъдат възстановени. И до ден днешен подземните пещерни къщи са дом на стотици троглодити. Дуз е познат, като „вратата към Сахара“. Тук са разположение над 500 000 палмови дървета. Някога градът е бил център на номадското племе,което е живяло първо в Египет , след това в Либия, преди да се установи в Тунис през 13в. Дуз се превръща във важна спирка по транссахарския кервански маршрут, който използва камили, за да улесни търговията със злато, слонова кост и подправки. Главната атракция днес е палмовият оазис.

Цени:

от Джерба – 54 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 22 евро

 от Зарзис – 60 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 26 евро

3. Целодневна екскурзия до Татауин и Шенини с включен обяд без напитки

Обиколката започва с ферибот до континенталната част на Тунис. Първата спирка световноизвестнят град Татауин. Ако сте фен на извесната поредица „Междузвездни войни“ то това е вашето място. Едноименната планета във филмите е измислена, но пустиното кътче е съвсем реално. Тук ще имате и уникалната възможност да посетите традиционен базар предлагащ редица местни сувенири. Следващата спирка ще бъде берберското селце Шенини. Сред къщите, вградени в планинския терен, много от които все още са обитавани, е построена Древната Джамия на Седмината спящи, събрала около себе си много легенди.

Цени:

от Джерба – 42 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 21 евро

 от Зарзис – 46 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 25 евро

4. Полудневна обиколка на остров Джерба

Въпреки малките си размери, тунизийската перла о-в Джерба изобилства от красиви плажове, прекрасни малки градчета, зашеметяващо културно богатство и незабравима кухня. Той смесва всички обичайни декорации на Средиземноморието с характерните си северноафрикански корени. Тук векове наред мирно съжителстват мюсюлмани, бербери и евреи. Островът е дом и на най-старата синагога в Африка. Първата спирка ще бъде Гелала, известен в цялата страна със своите майстори грънчари и керамични изделия. Тук е разположени и етнографски музей, показващ огромните традиции на острова. Неразделна част от екскурзията е синаготата Ел Гриба – най-старата в Африка и една от най-старите в света, основана през 6 век пр.н.е. Освен че е център на еврейския живот на острова, е и място за поклонение. Една от легендите,

свързани с основаването й, твърди, че е включен или камък, или врата от Соломоновия храм или Втория храм в сградата. В знак на приятелство между религиите е построена джамия в близост до синагогата.

Последната точка по маршрута ще бъде град Хумт Сук – столица и най-голям град на острова. Той е

туристически център популярен с традиционния си базар (сук), крепостта Борж Ел Кебир, пристанището,

Католическата църква „Свети Йосиф“ и невероятната си архитектура. В града е предвидено и свободно време за разходка и шопинг.

Цени:

от Джерба – 22 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 11 евро

 от Зарзис – 26 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 15 евро

5. Полудневна екскурзия с посещение на ферма за крокодили и „Djerba Еxplorer”.

Фермата за крокодили е една от основните атракции на остров Джерба. Тя обхваща площ от 3 хектара и е дом на около 400 нилски крокодили. Те са един от най-големите видове крокодили – мъжкият екземпляр достига до 7 метра дължина, а теглото им може да надвиши 1 тон. Познат е като „ужасът на реката“. Те са мързеливи и не обичат да губят енергия, но нещата се променят, когато става въпрос за хранене. Именно това е кулминацията на екскурзията. Ще станете свидетели на зрелище, в което крокодилите буквално за секудни се разправят с над 600 кг прясно месо. Следващата спирка е “Djerba Heritage” - атракция, много популярна в арабските страни.Mоже да се сравни със село или малък замък, защитен със стени, зад които има всичко необходимо за живот. Тук ще се запознаете с вековни традиции, култура и начин на живот.

Цени:

от Джерба – 28 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 14 евро

 от Зарзис – 32 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 18 евро

6. Полудневен круиз с пиратски кораб с посещение на плажа Рас Ел Мар и включен обяд.

Плажът на полуостров Рас Ел Мар е широко известен, като местообитание на розовo фламинго. Полуостровът е свързан с остров Джерба чрез пясъчен провлак, който при отлив е напълно скрит под водата, превръщайки полуострова в остров. Тук няма инфраструктура, но изобилства от чадъри и шезлонги: плажът е девствен, с кристално чиста вода и идеален за плуване. Свободно време около 1.5 часа. В програмата са включени фолклорна и анимационна програма, спирка в открито море с възможност за скокове във вода и приятен тунизийски обяд – салата, основно ястие с риба, кускус или паста и сезонни плодове.

Цени:

от Джерба – 30 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 15 евро

 от Зарзис – 36 евро на човек, за деца до 11.99 г. – 20 евро

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 28.02.2022 от

КАМПАНИЯТА „Плати 15% депозит при записване и доплати 25 дни преди отпътуване“.

1. Плащания:

1.1 Депозит в размер на 15% от пакетната цена.

1.2 Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

2. Анулационни срокове:

2.1 Потребителят има право да се откаже до 7 дни от датата на записване и заплащане на депозита без

да дължи неустойка.

2.2 При отказ от пътуване след указания в т 2.1 срок, Потребителят губи заплатения депозит в размер

на 15% от пакетната цена.

2.3 При анулация след доплащане на пълната сума – неустойките са съгласно договора за пътуване.

2.4 Туроператорът настоятелно препоръчва на своите клиенти да сключват застраховка "Отмяна на

пътуване".

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ И ПЛАЩАНЕ ПО РЕЗЕРВАЦИИ ЗА ЛЯТО 2022 НАПРАВЕНИ от 01.03.2022:

• 30 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване, с изключение на

текущите кампании.

• Доплащане до 25 дни преди датата на отпътуване.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 100 човека.

Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

• 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с

продължителност, по-голяма от 6 дни;

• 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с

продължителност от два до 6 дни;

• 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с

продължителност, по-малка от два дни.

Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт

Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.

Визов режим: Няма

Такса гориво:

Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар.горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. 

Разположение

Хотелът се намира на 6 км от гр. Мидун, втория по големина град на острова, на брега на морето, на 28 км от летището.

В стаите

Хотелът разполага с общо 634 стаи (стандартни стаи и суит помещения), които се намират в основната сграда или в бунгалата. Всички стаи са оборудвани с климатик, телевизор с плосък екран, телефон, баня с душ/вана, сешоар, минибар, сейф, балкон/тераса. Почистване на стаите и смяна на кърпи - всеки ден, смяна на спално бельо - 2 пъти седмично.

На територията на хотела

4 ресторанта, 5 бара, 3 открити и 1 закрит басейн, градина, СПА център, 24-часова рецепция, ТВ зала, конферентна зала, магазин за сувенири.

Безплатни услуги: фитнес, турска баня, джакузи, сауна, паркинг, безжичен интернет в общите части, дартс, тенис на корт, билярд, мини голф, стрелба с лък, аеробика, тенис на маса, плажен волейбол, вечерни шоу програми с жива музика.

Платени услуги: масажи, обмяна на валута, химическо чистене и пране, кола под наем, водни спортове, колелета под наем, салон за красота.

За децата: детски басейн, водна пързалка, детска площадка, анимация, детски и тийн клуб, зала за игри, бебешка кошара (при поискване), детегледачка (платено).

Хранене

All Inclusive - закуска, обяд и вечеря на шведска маса, междинни хранения, алкохолни и безалкохолни напитки - без лимит (съгласно концепцията на хотела).

Плаж

Плаж: собствен, пясъчен. Чадъри и шезлонги на плажа – безплатно. Плажни кърпи – безплатно.